Coerver® Magyarország - Bosu-Hungary együttműködés

Nagy örömmel tudatjuk, hogy közös együttműködési megállapodást írt alá, a Coerver® Magyarország és a Bosu® Hungary csapat.

A Coerver® Coaching kiemelten fontos területnek tarja a megelőzést, és fejlesztést. A labdarúgás folyamatosan változik, és fejlődik. A mai modern labdarúgásban elengedhetetlen az, hogy különböző szakterületek, tudásuk legjavát nyújtva ötvözzék képességeikt, egy meghatározott cél érdekében. Célunk, hogy a mai kor és a jövő elvárásaink is megfelelő labdarúgókat neveljünk, ezért is fontos számunkra a most aláírt együttműködés.

A Bosu sporteszközökkel elvégzett gyakorlatoknak köszönhetően növelhető a Core stabilitás. Az egyensúly minden mozgás alapja, instabil közegben történő mozgással a teljes test (minden izom) integrálható egyszerre és növeli a CORE stabilitást, mely az agyi ingerekre elsőként reagáló, a többi izomcsoportot is irányító mélyizomzat stabilitása, erősítése.

A megfelelő életkorban elkezdett instabil közegben történő edzés nem csak egy izomzatában jól felépített, testtudatosabb sportolót hanem az ízületi kötések megerősödése által kevésbé sérülékeny, egészségesebb felnőttet eredményez.

A Bosu fejlesztő eszközeit Nyugat-Európa vezető utánpótlás centrumai és felnőtt csapatai is használják a mindennapi edzéseik során, többek között: az Ajax Amsterdam, Real Madrid, Fc Barcelona és a Bayern München. Hazánkban például: a Ferencvárosi TC, a Videoton FC edzőközpontjaiban is a mindennap használják.

A világ számos országában folyamatosan jelennek meg új edzésmódszerek, eszközök a propriocepció, a hatodik érzék, vagy a "saját test-érzés" fejlesztésére. A versenysportban kutatások igazolják, hogy a még olyan sérülésveszélyes sportágakban is, mint a labdarúgás, kézilabda, röplabda, minimálisra lehet csökkenteni a különböző térd, boka, váll, gerinc és izom sérülések számát ezekkel az edzésmódokkal.

Számos kiemelt terület van a labdával játszott sportokban amire érdemes figyelmet fordítani. A Bosu termékei mind a készségfejlesztésben mind a balesetek megelőzésében és a rehabilitációs folyamatban is kiemelt szerepet játszik.

Utánpótlás nevelés

A gyermekkorban helyesen fejlesztett test tudat elengedhetetlen a sikeres karrierhez. A versenyző jobban tudja irányítani testét, jobb lesz a mozgáskoordinációja, kevésbé lesz hajlamos a sérülésekre.

Prevenció

A legdrágább sportoló a sérült sportoló, szokták mondani. Az Bosu egyensúly tréneren végzett edzésnek köszönhetően megerősödnek az ízületi tokok, javul a koordináció és fejlődik a testtudat. Ezért a versenyző az egyébként balesetet okozó helyzetben még képes lesz menteni egy esést, vagy helyesen koordinálni a testét ahhoz, hogy el tudja kerülni a sérülést.

Koordináció - Testtudat

A test tudat fejlesztése az igazi Bosu erősség, hiszen ezért fejlesztették ki az eszközt. Sok olyan tulajdonság létezik amelynek eredménye ezen képesség erősödésének hatása. Szerte a világon beépítették az élsportolók felkészülésébe, hiszen az agy összeköttetése a testtel a legfontosabb tulajdonsága egy sportolónak. 

Labdarúgás

Érdemes a sportágat mozgásokra bontani, és megnézni, hogy az egyes mozgások milyen tulajdonságokkal bírnak, milyen képességek kellenek hozzá, hogyan fejleszthetőek legyenek külön-külön és egységként egyaránt.

Elrugaszkodás: A talajtól való elrugaszkodás, szinte minden pillanatban jelen van. Amikor "levesszük a labdát" vagy éppen amikor felugrunk egy "fejesre". Ilyenkor a talajtól való elrugaszkodásunk határozza meg, hogy sikeresen tudjuk e végrehajtani az eltervezett mozgást. Aki instabil felületről biztosan tudja kivitelezni a mozgást, nagyobb eséllyel lesz képes stabil felületről.

 

Lövő feladatok: Nincs labda rúgás lövés nélkül. És nincsen meccs félre lőtt labdáknál. Sokszor milliméterek hiányoznak, amik annak is köszönhetőek, hogy a mozgás megkezdése és a lövés pillanata között megváltozik valami, és erre már nem tud reagálni a játékos. Ezt a képességet fejleszti a Bosu egyensúly tréning, úgy hogy instabil felületet hoz létre a lövés pillanatáig, tehát folyamatosan változik a sportoló mozgás közben lévő helyzete.

Erősítés - Állóképesség: A sport alapfeltétele, hogy jó állóképességünk legyen, hiszen a kifáradt izmok, sokszor remegnek, elzsibbadnak, és nem tudjuk megfelelően koordinálni. Amikor már edzés közben hozzászokik az izom az apró remegésekhez mozgásokhoz játék közben könnyebben tudja lereagálni a mikro mozgásokat amelyek befolyásolhatják a játék közben elindított mozgás kimenetelét.

További információk és termékek hamarosan a webshopunkban, és Facebook-on

Forrás: www.bosu.hu ,